"Кожен наш кульочок потенційно фінансує Росію" ​​— екологиня про неочікувані плюси від заборони одноразових пакетів

"Кожен наш кульочок потенційно фінансує Росію" ​​— екологиня про неочікувані плюси від заборони одноразових пакетів

З 1 січня в Україні запровадили повну заборону на тонкі поліетиленові пакети. Що спільного ця заборона має з політикою та підтримкою Росії, в ефірі Українського радіо розповіла виконавча директорка громадської організації "Нуль відходів Львів", екологиня Ірина Миронова.

0:00 0:00
10
1x

"Я дуже сподіваюся, що тепер кількість пакетів в обігу буде зменшуватися, адже новий закон поступово повністю витіснить цей вид пакування. Й далі будуть впроваджуватися й інші законодавчі ініціативи й щодо обмеження обмеження обігу одноразового пластику, вступить в дію закон про управління відходами. Тому всім громадянам нашої країни незалежно від міста потрібно готуватися морально, що буде й роздільний збір відходів, й зменшення використання одноразового непотребу", — зазначила Ірина Миронова, яка додала, що більшість пластику одноразового використання й пластику загалом виробляється з нафтопродуктів. Глобальним виробником нафтопродуктів в світі є Росія, тому кожен наш кульочок потенційно фінансує ворога, додала експертка.

Читати також: "Через війну в Чорному морі загинуло не менше п'яти тисяч дельфінів" — біолог

Нагадаємо, з 1 січня остаточно набув чинності закон, що забороняє розповсюджувати одноразові поліетиленові пакети, навіть якщо це первинне пакування для круп, риби та мʼяса. Такі торбинки більше не можна ані продавати, ані пропонувати покупцям безкоштовно.

Фото: Твоє місто