Що і як готувати без світла. Поради від Центру стратегічних комунікацій

Що і як готувати без світла. Поради від Центру стратегічних комунікацій

У Центрі стратегічних комунікацій порадили, як готувати та зберігати продукти в умовах без світла.

Так, без гарячої води та струму можна приготувати:

Гречану кашу

Коричнева гречка продається в магазинах уже готова. На пакуванні зазначено, що вона обсмажена й висушена. Якщо немає газу та електрики, крупу можна заздалегідь замочити водою кімнатної температури, молоком або кефіром. Вона має настоюватись від 5 до 10 годин. Тому краще замочувати її на ніч.

Перлову кашу

Цю крупу можна заливати як окропом, так і звичайною водою. Але настоюватися в холодній воді вона має від 10 до 24 годин. Тому краще залити її звечора.

Кускус

Крупу, залиту холодною водою, достатньо залишити на 20-30 хвилин для приготування. За наявності гарячої води вистачить 5-10 хвилин.

Вівсянку (або вівсянку в пластівцях)

Для приготування в холодній воді залишити настоюватися на 30 хвилин або годину. В окропі – достатньо 20 хвилин.

Манну кашу

Залийте манну кашу холодною водою або молоком, накрийте та дайте настоятись 15-20 хвилин.

Кіноа

Залити холодною водою й залишити на ніч.

Також за можливості варто заморозити контейнери з водою або придбати сухий чи блоковий лід на випадок якщо під час тривалого відключення світла необхідно буде вийняти продукти з холодильника.

Фото: pexels.com