Українського радіо

13.09.2024 15:07:12 Сьогодні. Вдень

Про фундаментальні дослідження, науково-популярні проєкти та наукоємні винаходи, представлені на конференції ІnScience Conference, що відбулася в Києві.

Ведучі:
04.09.2024 11:07:40 Сьогодні. Зранку

Українці продовжують виїжджати з міст і сіл поблизу активних бойових дій у більш безпечні регіони. А у деяких районах триває обов’язкова евакуація. Мільйони наших співгромадян змушені починати життя на новому місці. З якими складнощами стикаються люди? Як інтегруються у нових громадах? Як долають виклики та намагаються допомагати новоприбулим переселенцям?

Ведучі:
26.08.2024 14:38:15 На часі

Переважна більшість військовослужбовців, які зараз демобілізуються, мають тяжкі поранення. Після повернення з війни перед ветеранами постає чимало викликів і в цивільному житті: лікування, реабілітація, часто пошук нової роботи. Про свій досвід розповів ветеран Євген Федосєєнко.

Ведучі:

Міністерство у справах ветеранів визначає кілька пріоритетів у своїй роботі. Це, зокрема, реабілітація поранених, допомога ветеранам у поверненні до цивільного життя, а також гідне вшанування полеглих.

Ведучі:
25.07.2024 11:35:01 Сьогодні. Зранку

Понад 100 ветеранів та ветеранок зможуть стати на захист нашої держави у цифровому полі. Вони стали випускниками програми "Кіберзахисники".

Ведучі:

В Україні планують запровадити субсидію на оренду житла для внутрішньо переміщених осіб. Наразі проєкт фіналізується для подання на розгляд Уряду. Докладніше про новий інструмент, що має допомогти вирішити житлову проблему.

Ведучі:
10.07.2024 11:07:16 Сьогодні. Зранку

Катюжанка-Ірпінь: підсумки престуру в межах Всеукраїнської комунікаційної кампанії "Разом Діємо. Разом ми Європа" про підтримку Європейським Союзом громадянського суспільства та незалежних медіа України в час війни.

Ведучі:
06.07.2024 15:36:36 Сьогодні. Вдень

Насильство. Нещодавно Верховна Рада ухвалила у першому читанні законопроєкт "Про статус осіб, постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного зі збройною агресією рф проти України, та невідкладні проміжні репарації". Зараз проєкт Закону готують до другого читання. Яка на сьогодні існує допомога для постраждалих від сексуального насильства, пов’язаного з конфліктом.

Ведучі:
27.06.2024 14:39:19 На часі

Про торговельно-економічні відносини з Польщею ми говоримо, останнім часом, здебільшого, в контексті напруженої ситуації із транзитом української агропродукції. Та, попри часом непрості взаємини, Польща залишається нашим важливим торговельним партнером. Про перспективу спільних українсько-польських проєктів та залучення інвестицій, далі в сюжеті.

Ведучі:
20.05.2024 15:07:37 Сьогодні. Вдень

"єВідновлення". За рік понад 57 тисяч українців скористались програмою "єВідновлення" і отримали грошову допомогу на ремонт пошкодженого в результаті війни житла або на купівлю нового. Про те, як реалізується ця програма, та які зміни в ній передбачаються, в сюжеті Ірини Жданової.

Ведучі:

Ведучі українського радіо