Оксана Семенік
Оксана Семенік

Має диплом бакалавра – з іспанськї філології КНУ ім. Тараса Шевченка та магістра з історії мистецтва. В рамках студентському обміну навчалась в університеті Rutgers, Нью-Джерсі, США.

Творчий шлях Оксани насиченимй: "Почалось все з журналістики. Друкувалась в таких медіа як Platfor.ma, Українська правда, LB.ua, Korydor, Your art, Локальна історія, Vogue Ukraine, Telegraph Design. Працювала комунікаційницею в культурних проєктах, зокрема видавництві ist publishing, Довженко-Центрі, proto produccia, та інших. Співпрацювала з такими інституціями як House of Europe, Goethe Institute, тощо. Захистила магістерську на тему Образу Чорнобильської катастрофи в українському мистецтві. Продовжую це дослідження. Стажувалась в музеї Zimmerli, США. Авторка твітер-акаунту Ukrainian art history (майже 30к підписників). Кураторка курсу мистецтва у Змінотворцях".

Вважає, що її робота на радіо не випадкова, адже: "радіо обрало мене. Воно завжди було зі мною все життя. Моя бабуся велика фанатка та слухачка Українського радіо. З дитинства для мене – це звук чогось теплого, домашнього, щасливого. Ще коли я працювала журналісткою, то мріяла попрацювати на Радіо Культура. І це сталось... Я пишаюсь тим, що мені взагалі випала честь створювати радіо публіцистику про українське мистецтво. Мені хотілось би, щоб слухачі дізнались більше про українське мистецтво та захопились ним, так само як я. І почали ним пишатись".

У вільний час любить читати (бібліотека вже не влазить на полиці), природу Полісся. "Люблю збирати гриби, кататись на велосипеді, відкривати мало відомі куточки України".

Передачі з архіву Культури

Ада Рибачук та Володимир Мельніченко. Стіна памʼяті

Ольга Рапай-Маркіш. Втеча у казку

Плитка-Горицвіт. Фотографка одного села в Карпатах

Георгій Нарбут. Дизайнер української держави

Тетяна Яблонська. Мисткиня в системі

Олександр Архипенко. Скульптор-винахідник

Любов Панченко. Повернення з забуття

Алла Горська. Символ покоління

Катерина Білокур. Вибороти право на мистецтво

Михайло Бойчук та бойчукісти. Розстріляне відродження