Ана Море
Ана Море

Закінчила КНУ імені Тараса Шевченка. На бакалавраті вивчала мистецьку радіожурналістику в Інституті журналістики. У магістратурі працювала над історією мистецтв на історичному факультеті.

Починала з театральних рецензій у нішевому виданні та текстів у відділі "Культура" журналу "Країна". Далі займалась репортажистикою на Громадському радіо, подкастами, а згодом поглибила формат — перейшла до радіодокументалістики на Радіо Культура.

Також вела YouTube-блоґ #шопосексизму, працювала редакторкою сайтів "Поваги" та Громадського радіо, піарницею та фотографинею для медіа.

Про рішення працювати на радіо Ана розповідає: "Радіо дає можливість в уяві малювати почуту реальність. Це відчуття особистої розмови зі слухачами та слухачками, де одним лише голосом ти створюєш світи. Надихає кожен радіодок, якому вдається стати живою історією для інших".

Своєю головною нагородою вважає потрапляння до списку "30 до 30: Хто творить майбутнє українських медіа" від Премії імені Георгія Ґонґадзе та The Ukrainians. Крім того, радіодокументальний фільм, над яким вона працювала — "Витіснене покоління: Забутий голос Валентини Отрощенко" для Радіо Культура — увійшов в короткий список міжнародної конференції IFC AudioDocs та звучав у Кардіффі, що у Сполученому Королівстві, у травні 2022 року.

У вільний від радіоефірів час пише поезію, створює з музикант(к)ами композиції у жанрі співаного слова, веде відвертий блоґ в інстаґрамі та займається фемактивізмом.

Стежити за громадським життям Ани можна на її фейсбук-сторінці.

Передачі з архіву Культури

Аліна Сарнацька: "В армії є ЛГБТ, цивільні партнерства треба вже зараз"

Ведучі: Ана Море

Павло Казарін: як журналіст у війську бачить перемогу?

Ведучі: Ана Море

Які питання скрипалька у ЗСУ Анастасія Полуденна радить не ставити військовим?

Ведучі: Ана Море

Один день із життя вчительки: великі перемоги в маленькій школі.

Творча команда радіодокументального проєкту: Марина Люта, Роман Кот, Ана Море