Окупанти в Херсоні відкрили медіашколу, яку очолив гендиректор каналу "Санкт-Петербург" — журналістка

Окупанти в Херсоні відкрили медіашколу, яку очолив гендиректор каналу "Санкт-Петербург" — журналістка

Вчора, 12 серпня, українські захисники вдарили по автомобільному мосту дамби Нової Каховки, який в результаті ударів загарбники більше не зможуть використовувати за призначенням. Разом з тим, російські військові, які продовжують перебувати на Херсонщині, вдираються в будинки, активно мародерять та "виховують" нове покоління проросійських журналістів. Детальніше про це розповіла кореспондентка регіональної редакції Українського радіо.

0:00 0:00
10
1x
Програма:

Про бойові дії, яку відбуваються в області

Активні бойові дії на території області тривають. Як завжди, особливо тяжка ситуація в населених пунктах, що розташовані біля лінії фронту. Через постійні вибухи та обстріли є постраждалі серед місцевого населення. На території області виникало чимало пожеж на полях, у лісових зонах. Проте ЗСУ продовжують наносити влучні точкові удари і по скупченню окупантів, і по складах боєкомплекту. Так, наші військові завдали черговий удар по автомобільному мосту через дамбу в Новій Каховці. Також зовсім нещодавно в Новій Каховці та Любимівці знову пролунали вибухи. 

Про мародерство російських військових

Військові російської армії продовжують на території нашої області мародерити. В селищі Велика Олександрівка вони вдерлися до приватних будинків, звідки викрали всю побутову техніку, продукти, забрали одяг. Також жителі Херсона повідомляють, що озброєні військові самовільно заселяються в будинки і користуються цим майном. 

Крім того, біля сіл Посад-Покровське, Петропавлівка, Чорнобаївка, Степанівка, в Херсоні, Новій Каховці, Бориславі військові РФ захопили АЗС. Власникам автозаправних станцій завдано мільйонних збитків. Тож ситуація в Херсонській області залишається дуже складною. 

Але є й зміни: 11 серпня жителі Херсонщини вперше почули сповіщення про повітряну тривогу. Від 15 квітня ми їх не чули, а зараз вони в нас лунають так само, як і по всій Україні. Система вуличних сирен зараз під контролем окупаційної влади і їх в Херсоні не вмикають. Лунають такі сповіщення лише в Новій Каховці.

Про пропагандистську медіашколу

Також в Херсоні днями відкрилась пропагандистська медіашкола для того, аби створювати картинку для російських ЗМІ, що життя налагоджується. Місцеві журналісти не погодилися співпрацювати з окупантами, тому росіянам доводиться собі знаходити і "навчати" молодь журналістиці. Регіональний представник Інституту масової інформації Сергій Никитенко говорить, що на відео першого заняття, яке було оприлюднено місцевими пропагандистами пабліками, він не побачив жодного знайомого обличчя. Він вважає, що такі зібрання роблять для того, щоб показати активну діяльність для своїх московських кураторів.

Цю медіашколу очолив Олександр Малькевич — генеральний директор каналу "Санкт-Петербург", який зараз перебуває на Херсонщині та активно веде свій пропагандистський телеграм-канал. Також цією медіашколою буде займатися й Володимир Абдулаєв, який зараз є директором ТРК "Таврія", а був директором пропагандистського телеканалу "Оплот" в ДНР. 

Фото: Суспільне