Відновлення доставки з АліЕкспрес ​​— Укрпошта повідомила деталі

Відновлення доставки з АліЕкспрес ​​— Укрпошта повідомила деталі

Сьогодні, 15 червня, Укрпошта відновлює доставку з одного з найпопулярніших в Україні маркетплейсів АліЕкспрес. З яких регіонів нашої країни можна буде робити замовлення, скільки часу триватиме доставка з Китаю та в яку вартість вона обійдеться — про все це Українське радіо розпитало директорку департаменту міжнародних операцій Укрпошти Юлію Павленко.

0:00 0:00
10
1x

"Укрпошта відновила доставку з найбільшої та найпопулярнішої торгової платформи з Китаю — АліЕкспрес, який був дуже популярний в Україні до війни. Минулого року українці зробили більше 30 млн замовлень на цій торговій платформі", — розповіла Юлія Павленко. 

За її словами, з 24 лютого доставка замовлень з АліЕкспрес була призупинена через війну, проте від сьогодні в деяких областях України знову запрацювала можливість замовляти там товари: "В перший час повномасштабної війни всі торгові платформи зупинили свою діяльність з огляду на безпеку доставки. Адже партнери з-за кордону, які відправляють посилки,  вкладаються дуже сильно не тільки в логістику, але й у вартість товару. Проте зараз платформа починає відновлювати роботу в Україні. Оскільки в нас є тимчасово окуповані території, то АліЕкспрес відновив роботу лише в 14 областях. Це їхнє рішення, китайці сформували перелік областей, до яких буде здійснюватися доставка. Перелік є на сайті Укрпошти".

"Не можна замовити посилку на Схід України, де є зони активних бойових дій, зокрема, в Луганську та Донецьку області. Також до переліку входять й Херсонська, Миколаївська, Запорізька, Дніпропетровська області та Закарпаття. Проте через декілька тижнів в більшості з цих областей доставка з китайського маркетплейсу також запрацює. Тож будь-який клієнт з України від сьогодні може зайти та зробити замовлення на АліЕкспрес", — зазначила директорка департаменту міжнародних операцій Укрпошти.

Павленко додала, що війна з Росією не торкнулася маршруту, яким з Китаю до України прямували посилки. Проте тепер на доставку знадобиться трохи більше часу: "АліЕкспрес використовує для нашого регіону хаб у Латвії, пошта якої виступає партнером. Зараз чартерні літаки з Китаю прилітають до Риги, а після цього вони перевантажуються на автомобілі. Раніше в нас був більш швидкий прямий шлях доставки через територію Білорусі, а зараз шлях трохи довший — через Польщу. Посилки будуть прибувати в Україну на автомобілях, проходити в Києві митницю і розповсюджуватися по всій території, доступній для доставки". 

"Разом з тим, наразі Укрпошта доставляє посилки в більше куточків України, ніж вибрав АліЕкспрес, тому є всі передумови сказати, що скоро навіть в тих областях, де є обмеження, буде доступна доставка з маркетплейсу АліЕкспрес", — додала гостя. 

Також наостанок Юлія Павленко запевнила слухачів Українського радіо, що доставка із сайту, як і раніше, залишиться або безкоштовною, або недорогою: "Вартість доставки в більшості випадків безкоштовна, тому що це частина маркетингової стратегії китайських продавців. Вони покривають перевезення на територію України та більшості країн світу. Для тих товарів, на які немає безкоштовної доставки, вартість співрозмірна з вартістю товару, який замовляє клієнт".

Фото: pixabay