Ірландія виділить 3 млн євро на підтримку роботи МКС, що розслідує злочини РФ

Ірландія виділить 3 млн євро на підтримку роботи МКС, що розслідує злочини РФ

Ірландія оголосила про виділення додаткових 3 млн євро для роботи Міжнародного кримінального суду, який розслідує злочини військ Росії в Україні.

Про це повідомив міністр закордонних справ та оборони Ірландії Саймон Ковні на спільному брифінгу з міністром закордонних справ України Дмитром Кулебою у Києві.

"Ми вважаємо, що навіть найсильніші країни у світі відповідальні перед міжнародним правом, і ми вважаємо, що багато звірств, які здійснюються проти українських громадян у цей момент, мають бути частиною процесу, щоб забезпечити повну відповідальність за ці дії. Тому ми були однією з 39 держав, які скерували потенційні воєнні злочини, що відбуваються в Україні, Міжнародному кримінальному суду, і тому сьогодні я оголошую про додаткові 3 млн євро підтримки на роботу Міжнародного кримінального суду, щоб забезпечити, що вони можуть виконувати свою роботу всебічно", ― заявив  Ковні.

Він зауважив, що прокурор МКС був в Україні протягом декількох останніх днів.

"І, звісно, ми побачимо присутність МКС в Україні протягом багатьох наступних місяців", ― додав глава ірландського МЗС.

Зазначимо, Міжнародний кримінальний розслідує та, за потреби, судить в обвинувачених у найтяжчих злочинах: геноцид, військові злочини, злочини проти людства. 

28 лютого прокурор МКС Карім Хан особисто ініціював розслідування щодо вторгнення РФ в Україну.

Фото: Getty Images