Війська РФ готові до наступальних дій на сході та півдні України — Генштаб

Війська РФ готові до наступальних дій на сході та півдні України — Генштаб

Війська РФ готові до наступальних дій на Донецькому і Таврійському напрямках.

Про це повідомляє Генеральний штабу ЗСУ.

"На Донецькому і Таврійському напрямках, за наявною інформацією, противник перебуває в готовності до наступальних дій. Продовжує зосереджувати основні зусилля на захопленні окремих кварталів міста Маріуполя та завдавати авіаційних ударів", — йдеться у повідомленні.

Зазначається, що російські військові намагаються проводити штурмові дії в районах населених пунктів Сєверодонецьк, Рубіжне та Попасна.

Крім того, росіяни продовжують завдавати систематичних ракетно-бомбових ударів по об’єктах інфраструктури у Харківській та Запорізькій областях.

На Слобожанському напрямку триває часткове блокування ворогом Харкова. У зв’язку з неможливістю його захоплення, збройні сили РФ продовжують артилерією знищувати інфраструктуру міста.

На Волинському, Поліському та Сіверському напрямках підрозділи противника активних дій не проводили. Російські окупанти здійснюють переміщення окремих підрозділів на визначені напрямки.

На Південнобузькому напрямку противник проводить повітряну розвідку з метою виявлення підрозділів ЗСУ.

"У бойових діях на частині територій південно-східних областей України у складі угруповання військ противника діють окремі підрозділи 103-го, 109-го, 113-го, 125-го та 127-го мотострілецьких полків. Їх комплектування здійснювалося під час примусової мобілізації чоловіками з тимчасово окупованих територій Донецької і Луганської областей. Структурно зазначені полки нараховують до 5-ти батальйонів чисельністю близько 300 військовослужбовців у кожному. Ці формування мають значні проблеми із забезпеченням озброєнням, боєприпасами та медикаментами, — додають у відомстві. 

Фото: Генштаб