"Братній" народ не вбиває дітей" — у МЗС відреагували на заяви Макрона

"Братній" народ не вбиває дітей" — у МЗС відреагували на заяви Макрона

У Міністерстві закордонних справ України розчаровані небажанням президента Франції Еммануеля Макрона визнати геноцид українців після заяв керівництва РФ та злочинних дій російських військових.

Відповідну заяву МЗС України оприлюднив речник відомства Олег Ніколенко.

"Небажання президента Франції Емманюеля Макрона визнати геноцид українців після усіх відвертих заяв російського керівництва та злочинних дій російських військових розчаровує", — заявив Ніколенко.

Щодо тези Макрона про Україну та Росію як "два братні народи", то, за словами речника МЗС, цей міф почав руйнуватися після окупації Криму та агресії на Донбасі у 2014 році.

"Тоді російські "брати" нібито прийшли захищати російськомовне населення. Але за вісім років вбили 14 тисяч українців. Цей міф остаточно зруйнувався, коли перші російські ракети полетіли на українські міста в лютому", — зазначив речник МЗС.

"Братній" народ не вбиває дітей, не розстрілює цивільних, не ґвалтує жінок, не калічить літніх людей та не знищує будинки іншого "братнього" народу. До звірств проти беззахисних людей не вдаються навіть найзапекліші вороги. Наразі немає ані моральних, ані реальних підстав вести розмови про "братні" зв‘язки російського та українського народів", — наголосив Ніколенко.

Раніше президент Франції Макрон в інтерв'ю телеканалу France 2 відмовився назвати дії Росії в Україні "геноцидом", а також назвав Україну та РФ "двома братніми народами".

Фото: Getty Images