Росія перекидає до кордону з Україною БТГр та готується активізувати бої за Харків — Генштаб

Росія перекидає до кордону з Україною БТГр та готується активізувати бої за Харків — Генштаб

Росія перекидає батальйонні тактичні групи зі складу Східного та Центрального військових округів до прикордонних з Україною районів Бєлгородської, Воронезької та Курської областей.

Про це йдеться в оперативному зведенні Генштабу ЗСУ.

На Волинському, Поліському і Сіверському напрямках суттєвих змін в положенні та діяльності військ противника не зафіксовано.

На Слобожанському напрямку росіяни продовжують частково блокувати місто Харків, де можлива активізація бойових дій. Також вони не полишають спроб прорвати оборону українських військ у районі міста Ізюм, проводять розвідку імовірних напрямків подальших дій. У Генштабі також не виключають нарощування зусиль противника у напрямку на Слов’янськ, частиною сил — на Барвінкове.

Зазначається, що російська армія має низку проблем у матеріально-технічному забезпеченні угруповання військ Західного військового округу. Йдеться про нестачу запасних частин, окремих типів артилерійських боєприпасів, а також про недосконалість системи зберігання та постачання матеріально-технічних засобів.

На Донецькому і Таврійському напрямках російські війська зосереджують основні зусилля на захопленні населених пунктів Попасна, Рубіжне, Нижнє і Новобахмутівка. Вони не полишають спроб взяти під повний контроль місто Маріуполь.

З метою посилення системи протиповітряної оборони на Донецькому напрямку росіяни здійснили переміщення дивізіону зенітних ракетних комплексів середньої дальності С-350 “Вітязь” до району міста Таганрог Ростовської області.

Для відновлення втрат сили РФ переміщують на територію України додаткове озброєння та військову техніку з Південного військового округу. Очікуються спроби противника наявним складом військ прорвати оборону ЗСУ та здійснити просування до районів населених пунктів Сєверодонецьк, Попасна, Авдіївка та Курахове.

На Південнобузькому напрямку російська армія намагалася зайняти втрачені позиції в районі населеного пункту Осокорівка. Імовірно, вона намагатиметься здійснити спробу виходу на адміністративні кордони Херсонської області.

На тимчасово зайнятих територіях війська противника продовжують грабунки та вбивства цивільних мешканців.

Фото: Getty Images