В армії РФ зростає невдоволення ростом цін та низькими зарплатами — ГУР

В армії РФ зростає невдоволення ростом цін та низькими зарплатами — ГУР

Цивільний персонал армії РФ жаліється на інфляцію, профспілки погрожують судами, аби провели індексацію заробітної платні.

Про це свідчать документи, отримані ГУР Міноборони України.

"Відсутність індексації заробітної плати в умовах прискореної до безпрецедентних значень інфляції відкриває вкрай негативний вплив на соціально-економічний, і, як наслідок, морально-психологічний вплив на цивільний персонал", – ідеться у листі голови комітету "профспілки цивільного персоналу ЗС РФ".

За даними спецслужб, у російських ВПК починають назрівати соціальні збурення через стрімке падіння заробітків та рівня життя.

"Це логічний наслідок астрономічних витрат на війну та неможливості забезпечити стабільні надходження до бюджету через міжнародні санкції та падіння економіки", – зазначили розвідники.

Зневірившись, що можуть вирішити питання на галузевому рівні, російські профспілки будуть судитися у Верховному суді РФ.

"У зв’язку з безрезультатністю численних письмових звернень на адресу міністерства оборони та уряду РФ з питань підвищення рівня заробітної плати цивільного персоналу пропонується звернення з цих питань до верховного суду РФ, аби зобов’язати уряд і міністерство оборони провести індексацію заробітної платні", – ідеться у документі.

Фото: AP