Грузія не запроваджуватиме санкції проти Росії — Гарібашвілі

Грузія не запроваджуватиме санкції проти Росії — Гарібашвілі

Грузія не запроваджуватиме економічні санкції проти Росії у зв’язку з війною в Україні через побоювання військової агресії з боку Кремля.

Як повідомляє портал "Новости-Грузии", про це заявив прем'єр-міністр країни Іраклій Гарібашвілі.

"Ще раз хочу пояснити. Введення економічних санкцій з боку Грузії щодо Росії не буде. Ми, наша команда, виходимо з національних інтересів нашої країни, інтересів нашого народу", — сказав Гарібашвілі.

Прем’єр додав, що протягом останніх 30 років на території Грузії військові конфлікти відбувалися тричі. Тому, на його думку, для того, щоб не повторювати помилок, необхідно "виявляти велику обережність".

"Нашу політику орієнтовано на світ. Ми хочемо миру, стабільності та розвитку. Це потрібне сьогодні нашій країні, війна нікому не потрібна. Будь-який правитель-патріот повинен робити все, щоб уникнути війни", — заявив грузинський урядовець.

Видання зазначає, що попри заяву глави уряду, Грузії все ж таки довелося встановити низку обмежень у сфері банків та фінансів, оскільки країна є частиною світової фінансової системи.

Водночас попри таку реакцію уряду на вторгнення Росії в Україну, жителі країни виходять на мітинги, аби продемонструвати свою солідарність з Україною.

Фото: picture alliance