Кулеба назвав "різанину в Бучі була навмисною" і негайно вимагає руйнівних санкцій проти Росії

Кулеба назвав "різанину в Бучі була навмисною" і негайно вимагає руйнівних санкцій проти Росії

Міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба заявив, що влаштована російськими військовими "різанина в Бучі була навмисною", і закликав до нових негайних санкції проти Росії.

Про це він повідомив на своїй сторінці у  твітері.

"Різанина в Бучі була навмисною. Росіяни прагнуть знищити якомога більше українців. Ми повинні зупинити їх і вигнати. Я вимагаю нових руйнівних санкцій G7 негайно: ембарго на нафту, газ, вугілля; закрити всі порти для російських суден і товарів; відключити всі російські банки від SWIFT​​", — написав Кулеба.

Водночас радник голови Офісу президента України Михайло Подоляк розкритикував західних лідерів за намагання "не спровокувати росіян, аби не почалася Третя світова війна".

"Головне, щоб росіяни не образилися та не використовували… Що не використовували? Ракети, авіабомби, танки, не чинили масові вбивства цивільних, бомбардування житлових кварталів, масові розстріли, як у концентраційних таборах? Що вони ще не використали? Як підсумок, світ отримав тотальний невимовний жах антилюдяності в Бучі, Ірпені, Гостомелі. Сотні, тисячі вбитих, роздертих, зґвалтованих, зв’язаних, знову зґвалтованих і вбитих. Сотні, тисячі мирних громадян України. Вбиті з особливим звірством", — заявив він.

"Хотіли Сребреницю XXI століття? Отримали? Задоволені? Чи хотіли реінкарнувати Треблінку, заохочуючи «русский мир»? Хотіли згадати, що таке пекельний жах працюючих крематоріїв, що живцем спалюють людей, бо вони українці? Спробуйте знову відвернутися? Організувати черговий саміт, щоб висловити занепокоєння і похитати головою?", — наголосив Подоляк.

У свою чергу президент Європейської ради Шарль Мішель заявив, що шокований повідомленнями про звірства російської армії на Київщині, і повідомив, що на Росію чекають нові санкції.

Фото: Reuters