Зеленський про зміну державного гімну: ""мого підпису під такими законопроєктами не буде""

Зеленський про зміну державного гімну: ""мого підпису під такими законопроєктами не буде""

Президент Володимир Зеленський не схвалює ініціативу щодо зміни слів державного гімну України і заявив, що навіть у разі ухвалення документу парламентом, його не підпише.

Про це він заявив під час звернення в ніч на 3 квітня.

"Хочу сказати декілька слів і тим політикам, деяким депутатам Верховної Ради України, які абсолютно не розуміють, що відбувається в серцях наших людей. Настільки не розуміють, що аж придумали змінювати національний гімн. У мене питання до цих осіб: а що ви у своєму житті зробили такого, щоб у вас з’явилося моральне право змінювати слова гімну? Ви що — видатні поети? Може, ви відзначилися чимось у боях за Україну? Чи зараз час такий прийшов, що можна гімн міняти, коли тобі захочеться?", — сказав Зеленський.

На цю тему — До Ради внесли законопроєкт про зміни в тексті державного гімну України. Що пропонують змінити

Він наголосив, що його підпису під подібними закопроєктами не буде. 

"Вважаю, що авторам цих та інших подібних законопроєктів, пропозицій, варто було би взяти зброю в руки і вирушити на поле бою, якщо у вас є ці можливості. Лише там щось зрозумієте. І навіть якщо випадково за щось подібне проголосують, все одно мого підпису під такими законопроєктами не буде. Не витрачайте час", — зауважив президент.

Фото: president.gov.ua