Росія вирішила "кардинально скоротити" військову активність на київському та чернігівському напрямках

Росія вирішила "кардинально скоротити" військову активність на київському та чернігівському напрямках

Російська делегація за підсумками першого дня стамбульських переговорів заявила про два кроки щодо деескалації війни.

Про це повідомили члени російської делегації.

"Російська делегація за підсумками першого дня стамбульських переговорів оголошує про два кроки щодо деескалації конфлікту назустріч Україні: у військовій сфері — кардинальне скорочення військової активності на Київському та Чернігівському напрямах; у політичній сфері — можливість зустрічі Путіна та Зеленського одночасно з парафуванням мирного договору главами МЗС", — заявив голова делегації РФ Володимир Мединський.

Читайте також — Гарантії безпеки для України. Чим завершилися переговори делегацій у Стамбулі

Своєю чергою заступник міністра оборони РФ Олександр Фомін повідомив, що було ухвалене рішення кардинально скоротити воєнну активність на Київському та Чернігівському напрямках.

"У зв'язку з тим, що переговори з підготовки договору про нейтралітет у без'ядерному статусі України, а також надання Україні гарантій безпеки переходять у практичну площину з урахуванням обговорених у ході сьогоднішньої зустрічі принципів. Міністерством оборони РФ у цілях підвищення взаємної довіри й створення необхідних умов для подальшого ведення перемовин і досягненні кінцевої цілі узгодження підписання вище вказаного договору. Прийнято рішення кардинально у рази скоротити воєнну активність на Київському та Чернігівському напрямках. Виходячи з того, що в Києві будуть прийняті відповідні рішення, їм повинні бути створені умови для подальшої нормальної роботи", — заявив Фомін.

Крім того, Мединський повідомив, що зустріч Путіна та Зеленського може відбутися одночасно з парафуванням мирного договору главами МЗС.

Зазначимо, радник голова Офісу президента Михайло Подоляк заявив, що одним з ключових питань, які обговорюють Україна та Росія під час перемовин, є договір про міжнародні гарантії безпеки для України.

Фото: Міноборони РФ