"Чекаємо щасливої звістки": Ердоган про перемовини делегацій України та РФ

"Чекаємо щасливої звістки": Ердоган про перемовини делегацій України та РФ

Президент Туреччини Реджеп Таїп Ердоган заявив, що продовження війни в Україні нікому не принесе користі, і тому сподівається на позитивний результат перемовин між Україною та Росією, які стартують 29 березня у Стамбулі.

Про це він сказав на зустрічі двох делегацій у турецькій столиці.

Ердоган висловив сподівання, що рішення, які будуть ухвалені за результатами перемовин, забезпечать мир.

"Відповідальність за це лежить на нас. І я впевнений, що перемовини, які вестимете сьогодні, просунуть цей процес і зроблять мир можливим. На вас зараз звернені очікування всього світу. Я бажаю, щоб переговори дали позитивний результат", — заявив турецький лідер.

Він зауважив, що Туреччина відчуває відповідальність за мир у регіоні, і зараз країни-учасники конфлікту "вступають в дуже важливий період".

"Продовження конфлікту нікому не принесе користі. Кожен загиблий, зруйнована будівля відриває частину від нашого майбутнього. Зупинення цього в силах обох сторін. Відновлення миру буде корисним для обох сторін і для всіх... Ми чекаємо від вас щасливої звістки. Ви під лідерством ваших керівників країн відновлюєте основи мирного процесу", — сказав Ердоган.

Президент Туреччини додав, що одразу після промови поїду з офіційним візитом до Узбекистану, але у Стамбулі залишить міністр закордонних справ країни, "щоб забезпечити всі потреби".

Напередодні, 28 березня, українська та російська делегації прибули до Стамбула, де відбудеться черговий раунд перемовин щодо припинення війни. Міністр закордонних справ Дмитро Кулеба заявив, що програма мінімум на цих перемовинах — вирішення гуманітарних проблем, а програма максимум — припинення вогню.

Фото: Офіс президента