У Польщу прибули прокурори Міжнародного кримінального суду для розслідування злочинів РФ в Україні

У Польщу прибули прокурори Міжнародного кримінального суду для розслідування злочинів РФ в Україні

Група прокурорів, делегована кримінальним судом в Гаазі, прибула до Польщі. Вона розслідуватиме скоєння Російською Федерацією воєнних злочинів в Україні, зокрема працюватиме зі свідками — біженцями з України.

Про це повідомив президент Польщі Анджей Дуда на спільному брифінгу з віцепрезиденткою США Камалою Гарріс, передає Dziennik Gazety Prawnej.

Анджей Дуда наголосив, що біженці з України, які зараз знаходяться в Польщі, є безпосередніми очевидцями руйнування їхніх будинків, вбивств сусідів, бомбардувань лікарень, стрілянини у мирних жителів та дітей тощо, а багато хто володіє доказами на своїх смартфонах.

"Все це збирається. Ця робота триває, і я вважаю, що вона призведе до дуже серйозних звинувачень, і я вірю, що вони призведуть до засудження воєнних злочинців", — зазначив Дуда.

Віцепрезидентка США Камала Гарріс своєю чергою заявила, що Сполучені Штати також братимуть участь у розслідуванні.

"Є речі, які ми ще не бачили, але це не означає, що вони не відбулися. Вагітні жінки, які опинилися в лікарні, були поранені кулею або бомбою в невиправданій війні, де потужна держава прагне захопити іншу державу, порушити її суверенітет і територіальну цілісність", — сказала Гарріс.

Фото: Укрінформ