Зараз ніхто не розуміє, що там відбувається: Подоляк про ситуацію на ЧАЕС

Зараз ніхто не розуміє, що там відбувається: Подоляк про ситуацію на ЧАЕС

Нині ситуація на ЧАЕС є неконтрольованої ні з боку світових ядерних організацій, ні з боку влади України. Чим довше війська РФ блокують роботу працівників станції, тим сильніше світ повинен тиснути на Україну.

Про це заявив радник керівника Офісу президента Михайло Подоляк.

"Якщо раніше у світової спільноти під рукою завжди була картинка того, що відбувається на ЧАЕС, то зараз ніхто не розуміє, що там відбувається. І якщо це так, значить, світ має набагато сильніше тиснути на Росію, щоби буквально видавити окупантів з України. Чим довше російські війська знаходяться на території нашої країни, тим більше ці люди із середньовіччя створять проблем для всіх у Європі та для себе", – зазначив Михайло Подоляк.

Загалом ситуація у Чорнобилі дуже небезпечна, адже через дії окупантів там припинено стабільне енергопостачання об'єктів, які не мають залишатися без енергопостачання.

"Це загроза для усієї Європи й, звісно, ​​для самої Росії. У принципі, якщо росіяни розпочали війну за підкорення сусідів у дусі воєн середньовіччя, то у такій ідейній рамці абсолютно немає місця сучасній науці, сучасній інфраструктурі. Тож не дивно, що вони стріляють по атомних блоках, ведуть бої на майданчиках ядерних об'єктів, ламають енергопостачання", – зазначив політик.

Він додав, що МАГАТЕ перестало отримувати обов'язкові дані з моніторингової системи безпеки.

Нагадаємо, співробітники Чорнобильської АЕС 16-й день поспіль перебувають у заручниках. Рівень радіації у зоні невідомий. На Запорізькій АЕС (в Енергодарі) водночас перебуває 400 російських військових, співробітники станції продовжують працювати.

Фото: Цензор.НЕТ