"В тренді 2021-го — екзотика": де найчастіше відпочивали українці та чим вабила іноземців Україна? Коментує експерт

"В тренді 2021-го — екзотика": де найчастіше відпочивали українці та чим вабила іноземців Україна? Коментує експерт

Влітку українці відпочивали за кордоном більше, ніж у 2019-му. Про те, куди найчастіше літали українці, в ефірі Українського радіо розповідає заступник голови Комітету з туризму Торгово-промислової палати України Володимир Царук.

0:00 0:00
10
1x

Чи справді цьогоріч більше українців відпочивало за кордоном, в порівнянні з 2019-м?

Кількість авіарейсів туристичного спрямування з України протягом літнього часу, у порівнянні з 2019 роком, приблизно однакова. Суттєво збільшилася кількість українських туристів за окремими напрямами: Туреччина, Грузія, Єгипет. Натомість, Європа була практично закрита влітку. Греція не наздогнала 2019 рік, через низку причин. В тренді 2021-го року екзотика. Досить непогані показники, зокрема, у Домінікани. Не така величезна кількість українців там відпочивала, але їх суттєво збільшилося, в порівнянні з 2019-м роком. 

Чому рекордна кількість українських туристів у 2021 році відвідала Туреччину?

По-перше, це обмежена кількість пропозицій, адже Європа закрила свої кордони і жодну європейську країну, окрім Греції, не можна було відвідати. По-друге значна кількість авіарейсів, які були поставлені з України, як чартерних, так і регулярних. Також дуже багато екскурсійних маршрутів, які відкрилися по цій країні. Ну і відкладений попит, адже багато українців минулого року боялися подорожувати за кордон. Усе це разом дало такий ефект. 

Читати також: Розширення польотів Ryanair: які українські аеропорти готові приймати ірландського лоукостера. Прогнозує експерт

Чи є на що подивитися туристам в Україні?

Україні є чим дивувати. Є дуже багато цікавих місць. Протягом останніх років відкрилося чимало туристичних маршрутів, які підтримуються українським культурним фондом. Є багато атракцій, які, в ковідні часи, відкривали підприємці, щоб привабити туристів з різних міст України. Ну і в наступному році чекають на іноземців, адже їх, якщо не враховувати незначну кількість арабів, цьогоріч в Україні не було. В Україні є куди їздити і є чимало незаїжджених об’єктів. І, якщо побудують туди дороги, то кількість туристів зростатиме. 

Читати також: Бум арабських туристів: як бізнес може втримати інтерес іноземців до України?

Куди в Україні можна їхати відпочивати?

На Півдні України з’являються нові хороші готелі з високим сервісом. Єдиний мінус короткий сезон, який триває приблизно 2,5 місяці. Це велика проблема і ставлять питання про те, щоб в цих регіонах 1 вересня перенести на кілька тижнів, щоб в готелях та пансіонатах були туристи з України.

А карпатський регіон непогано розвивався і до пандемії і був заточений не тільки під українських туристів, а й під іноземців. Цьогоріч закордонних гостей було мало, відповідно й ціни були лояльні. 

Фото: www.pexels.com