Нам хотілося зробити радісну пісню саме українською мовою – гурт "О" про пісню для Євробачення

Нам хотілося зробити радісну пісню саме українською мовою – гурт "О" про пісню для Євробачення

Про свої шанси на перемогу у Нацвідборі на Євробачення, готовність до хайпу та пісню українською мовою, яку музиканти підготували для конкурсу, радіо Промінь розповіли учасники гурту "О" Ольга Чернишова та Олександр Каспров.

Як вам минулорічний досвід Нацвідбору?

Ольга Чернишова: звісно, ми були шоковані. Вся країна була шокована, що так і не вдалося відправити учасника, але ми так само дивилися і переживали, як завжди.

А як вам ваша участь цього року?

Ольга Чернишова: ми зараз дивимося в інтернеті, що відбувається, що люди пишуть. Особливо, дуже любимо дивитися реакції блогерів, які ставлять пісню, слухають її перед камерою і тут же коментують, є дуже дотепні коментарі. Але загалом відгуки позитивні, хоча бувають і хейтерські, але ми на них не звертаємо уваги, тому що, я думаю, що такі відгуки пишуть люди, які дуже сильно вболівають за якусь команду і хочуть, щоб тінь впала на решту.

Саша Каспров: але є й люди, яким подобається писати всіляку гидоту, тому що іноді ти бачиш коментарі, які до мене можливо й не відносяться.

Минулого року було дуже багато хайпів. Ви до чогось такого готові?

Ольга Чернишова: якщо ми беремо участь, то ми вже підходимо під всі параметри та правила, тому й запитувати зайве. Звісно, що ми готові.

Ок, давайте поговоримо про пісню. Що за пісня та чому ви вирішили піти саме з нею?

Ольга Чернишова: пісню ми написали спеціально для Євробачення. Ми слухали, які пісні бувають на Євробаченні, й хотіли написати щось в такому дусі, але при цьому залишитись собою. Нам здається, що вдалося це зробити, хоча багато хто каже, що це пісня не для Євробачення. Але хай скажуть люди, голосування та журі. Нам хотілося зробити радісну пісню, яка б підіймала настрій, і хотіли зробити її саме українською. Ми задоволені тим, як це вийшло.

Багато музикантів прораховує, продумує, наскільки їхня пісня може пройти, бути особливою чи навпаки підпадати під всі параметри Євробачення. Ви про це думали?

Саша Каспров: можливо, це стосувалося форми пісні, наприклад, що в ній не повинно бути багато частин. Максимум такими параметрами я керувався, коли писав цю музику.

Для вас важливо бути ідентифікованими, що ваша музика українська?

Ольга Чернишова: мені здається, що ми на шляху до цього. Спеціально ми не шукаємо якесь суто українське звучання, я так відчуваю, що воно в мені є, тому що я тут народилась і виросла, це моя рідна мова й моя країна. Тому питання тільки за тим, щоб знайти свій голос та звучання й кожен артист завжди на шляху до цього.

Який посил "Там, куди я йду"?

Ольга Чернишова: це про те, щоб вірити, що кожен наступний крок приведе до чогось кращого, ніж те, де ти вже є. Мені подобається слухати музику по дорозі, коли я йду по справах, і звісно мені хочеться бути в хорошому настрої.

А яке шоу ви готуєте?

Ольга Чернишова: Шоу буде і буде красиво.

ФОТО: facebook.com/o.officialgroup