У Києві Макс Кідрук сьогодні презентує нову книгу з доповненою реальністю

У Києві Макс Кідрук сьогодні презентує нову книгу з доповненою реальністю

Сьогодні з Києва розпочинається третій масштабний тур письменника Макса Кідрука на підтримку нової книжки "Доки світло не згасне назавжди" — першого роману автора з доповненою реальністю: через додаток читач може навіть поспілкуватися з персонажами книжки. Про книжку та тур на її підтримку в ефіру Радіо Промінь розповів Макс Кідрук.

"Я — професійний автор і нічим позалітературним не займаюсь. Це те, що я люблю, і те, чим я одержимий. Це третій наш з командою божевільний марафон. Вже втретє ми вирушаємо Україною в тур, який нараховує майже сотню міст. Відкриваємо його сьогодні великою презентацією о 19:00 у Києві, в Будинку кіно", — розповідає Макс Кідрук.

 

За його словами, тур є незвичайним тим, що цього року він їде не сам, а з молодим автором-початківцем Юрієм Доценком, який розігріватиме слухачів і розкаже про свій дебютний роман: "Не те, щоб я вперше це робив, більш досвідчені автори часто промотують початківців, але ніхто не робив раніше це аж так масово. Мені самому цікаво, де ми опинимося, де опиниться Юрій Доценко через два місяці, коли цей тур завершиться. Чи все пройде аж настільки сильно, щоб далі він міг рухатися сам. Це цікавий проект як для мене, так, і гадаю, для сучасної української літератури".

 

Автор розповів про особливість своєї нової книжки: "Не ми придумали твори з доповненою реальністю. Вона означає наявність цифрового мобільного додатку, який супроводжує книгу. В ньому є купа цікавих фішок, починаючи від банальної інтерактивної обкладинки, коли вона оживає при наведенні на неї смартфона, і закінчуючи додатковими текстами, які є лише в додатку і які розкривають ті чи ті епізоди в основному сюжеті з цілковито несподіваного боку. Ви маєте розуміти, що сам сюжет є достатнім, і його теоретично можна читати без додатку, але в додатку є купа цікавих речей".

Читайте також — Макс Кідрук: фантастичний елемент в романі "Доки світло не згасне назавжди" матиме жорстке наукове підґрунтя

"Основна ідея роману дуже проста: жодні спроби змінити минуле не варті того, адже безжальний світ завжди знайде спосіб змусити за них розплачуватись. Треба навчитися відпустити все і рухатися далі", — підсумував Макс Кідрук.

 

ФОТО: сторінка Facebook Макса Кідрука