"Ше.Fest" на Черкащині: на фестивалі розкажуть про актуального Шевченка і пригощатимуть улюбленою стравою поета

"Ше.Fest" на Черкащині: на фестивалі розкажуть про актуального Шевченка і пригощатимуть улюбленою стравою поета

Вже незабаром — 17 та 18 серпня — у рідному селі Тараса Шевченка, Моринцях, відбудеться фестиваль "Ше.Fest", який покликаний актуалізувати постать поета та показати його як сучасного українця, близького кожному. Про особливості фестивальної програми розповів в ефірі Радіо Промінь організатор заходу Дмитро Колоша.

Гутірки, майстер-класи, ярмарки, театри, яскрава музика очікує на відвідувачів фестивалю "Ше.Fest" на батьківщині Тараса Шевченка. Фестиваль має на меті зробити так, щоб Шевченко був завжди модним і актуальним. Його особливістю є те, що на організацію і проведення заходу щороку збирають гроші на спільнокошті, а сама подія задекларована як безалкогольна.

"Ше.Fest це фестиваль, де кожен може побачити Шевченка не в звичному образі пророка, а сучасним українцем — близьким та зрозумілим кожному. Про це розповів організатор фестивалю Дмитро Колоша:

"Запрошували і відбирали гурти, які найбільше зосередились на розвитку української культури і в своїй творчості також використовували якісь вірші Шевченка чи його наспіви. Серед них "Сад", "Вій", Go-A, "Шпилясті кобзарі", "Фолькнери", "Сонце в кишені", "Мелорі", Piano, KARNA і "Тартак", говорить Дмитро Колоша.

Також організатор анонсує театральні перформанси, яскраві локації та навіть пригощання улюблної стравою Тараса Шевченка — цього року сільська громада взяла на себе ініціативу зварити для відвідувачів борщ з карасями. Миколаївський театр поставить повноцінну виставу "Гайдамаки".

На численних гутірках та лекціях будуть розповідати про Шевченка та його місце в сучасному мистецтві.

Фестиваль відбудеться 17 та 18 серпня у селі Моринці, Звенигородського району Черкаської області. Вхід на фестиваль вільний. Програма фестивалю доступна за посиланням.

Фото: сторінка фестивалю у Facebook