"Народний Фронт" не планує йти на парламентські вибори єдиною політсилою — Олег Медуниця

"Народний Фронт" не планує йти на парламентські вибори єдиною політсилою — Олег Медуниця

Олег Медуниця, народний депутат України, член депутатської фракції політичної партії "Народний фронт" в ефірі Українського радіо розповів, що його партія не йтиме на вибори в Раду, втім, буде представлена на "мажоритарці".

Ведучі:

Юрій Табаченко

Олена Зелінченко

Представники "Народного Фронту" будуть брати участь у мажоритарній кампанії на дочасних виборах у парламент, але окремо партія на вибори не йтиме. За словами Олега Медуниці, вони також будуть брати участь в роботі окружних і дільничих виборчих комісій.

"Щоби уникнути конкуренції на мажоритарних округах, ми будемо узгоджувати висунення своїх кандидатів з іншими політичними силами. Війни в НФ немає, це точно. Я думаю, що деякі мої колеги по парламенту можуть теоретично взяти участь в якихось інших політичних проектах. Політик має зробити для себе вибір — або він іде з політики, або йде в іншу політичну силу", — говорить Медуниця.

Щодо можливого скасування виборів, депутат зазначає, що в разі винесення рішення Конституційного суду про незаконний розпуск Ради, наслідки будуть в будь-якому разі.

"Якщо рішення буде прийнято до виборів, то вони не відбудуться, якщо після — буде встановлено факт, що президент порушив закон, якщо КС визнає указ неконституційним. Верховна рада ж якщо вже буде обрана, то буде приведена до присяги і буде далі працювати".

Нагадаємо, голова фракції "Народний фронт" Максим Бурбак вніс подання до Конституційного суду України щодо неправомірного розпуску Верховної Ради Володимиром Зеленським та закликав підписати подання до КС всі фракції.

Слухайте програму "Сьогодні. Ввечері" за посиланням.

Фото: Радіо Свобода