Сазонов: місце проведення інавгурації Зеленського не має принципового значення

Сазонов: місце проведення інавгурації Зеленського не має принципового значення

Місце проведення інавгурації новообраного  президента Володимира Зеленського не має принципового значення, переконаний політолог Кирило Сазонов. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Христина Стець

"Де пройде інавгурація Зеленського — не має принципового значення. Головне — він має скласти присягу у Верховній Раді і присягу у нього має прийняти голова Конституційного Суду. Це дві ключові позиції, без яких він формально не стане главою держави", — зазначив Кирило Сазонов.  

Політолог прокоментував, чи є ймовірною проведення процедури імпічменту у перші 100 днів після інавгурації.

"Розмови про те, що проведуть процедуру імпічменту у перші 100 днів після інавгурації Зеленського — це не більше, ніж прості слова його опонентів, які хочуть тримати у тонусі слово виборця до парламентських виборів. Щоб проводити процедуру імпічменту, потрібно схвалювати новий закон", — сказав Сазонов.

Нагадаємо, 30 квітня Центральна виборча комісія оголосила результати повторного голосування 21 квітня 2019 року з чергових виборів президента України. Новобраним президентом України став Володимир Зеленський, за якого проголосували 73,22% виборців (13 541 528 голосів).

Новообраний президент вступає на пост не пізніш як через 30 днів після офіційного оголошення результатів виборів.

У Верховній Раді новообраний президент складає присягу. Тоді ж президент України з трибуни Верховної Ради проголошує звернення до українського народу (інавгураційну промову).

Прослухати повну версію.

Володимир Зеленський, фото - tsn.ua