Двох українських військових поранено вчора в зоні ООС проросійськими бойовиками

Двох українських військових поранено вчора в зоні ООС проросійськими бойовиками

За минулу добу, 26 квітня, в зоні проведення Операції об'єднаних було поранено двох українських військових. Про це йдеться в повідомленні штабу ООС. 

Загалом, збройні формування Російської Федерації 23 рази порушили режим припинення вогню, з них дев'ять разів – із застосуванням заборонених Мінськими угодами мінометів калібрів 120 і 82 мм. Українські підрозділи потрапили під обстріли з озброєння бойових машин піхоти, протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" збройні вогнем накрили позиції поблизу з Авдіївкою, Павлополем, Пісками, Опитним, Мар'їнкою, Чермаликом, Гнутовим, Широкиним.
У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник п'ять разів обстріляв позиції наших підрозділів: в районі населеного пункту Луганське, Кримське, Світлодарськ, Станиця Луганська.

За даними розвідки, вогнем у відповідь двох окупантів було знищено, чотирьох – поранено. Також військовослужбовці Об'єднаних сил знищили вантажівку окупантів.

 

Військовий конфлікт на частині Донбасу розпочався у квітні 2014 року. Відтоді на території частини Луганської і Донецької областей проводитися антитерористична операція, а з травня 2018 року — операція Об'єднаних сил.

За даними ООН, в результаті збройного конфлікту на Сході України з квітня 2014 року до кінця 2018 року загинули від 12800 до 13 тисяч осіб. Серед загиблих, зокрема, понад 3300 мирних жителів та приблизно 4000 військовослужбовців української армії. Також загинуло понад 5500 бойовиків, яких підтримує Росія. Багато кого вважають зниклими безвісти.

Фото: Погляд