Підозрювані в тероризмі Савченко і Рубан вийшли з-під варти

Підозрювані в тероризмі Савченко і Рубан вийшли з-під варти

Надію Савченко та Володимира Рубана, підозрюваних в організації теракту, випустили з-під варти в залі суду. Опівночі 16 квітня сплив термін тримання під вартою,  який не було продовжено, передає "Громадське"

Вони далі залишаються підозрюваними, втім, питаннями захисту займатимуться вже на волі.

"Я доведу свою невинуватість, я виграю у цьому суді. Тепер нам спішити нікуди", - заявила Надія Савченко у суді.

Володимир Рубана та Надію Савченко обвинувачуються у вчиненні злочинів проти основ національної безпеки України та проти громадської безпеки.

22 березня 2018 року Верховна Рада дала згоду на притягнення до кримінальної відповідальності, затримання та арешт народного депутата Надії Савченко. Від березня вона перебуває під вартою.

Їй інкримінують вчинення дій з метою насильницького повалення конституційного ладу, захоплення державної влади, посягання на життя державного чи громадського діяча, підготовку до терористичного акту, сприяння терористичній організації та незаконне поводження зі зброєю, боєприпасами і вибуховими речовинами. Савченко заявила, що планувала не "теракт, а політичну провокацію".

Володимира Рубана звинувачують у підготовці терактів у центрі Києва. Його затримали 8 березня 2018 року на контрольному пункті "Майорськ" на лінії розмежування. За версією слідства — при спробі вивезти з непідконтрольних територій вантаж зброї. Рубана звинувачують у змові з народним депутатом Надією Савченко задля організації збройного заколоту в державі, терактів і масових убивств.

Фото: Радіо Свобода