Зеленський не був політиком, і це є основним елементом успіху на цих виборах — Олещук

Зеленський не був політиком, і це є основним елементом успіху на цих виборах — Олещук

Кандидат у президенти Володимир Зеленський не був політиком, і це є основним елементом успіху на цих виборах, вважає кандидат політичних наук Петро Олещук. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він прокоментував результати опитування Національного екзит-полу щодо результатів виборів президента України.

Ведучі:

Богдан Буткевич, Христина Стець

"Те, що Володимир Зеленський не був до цього часу політиком — це, по суті, є критерієм та основним елементом успіху на цих виборах. Дуже серйозні протестні настрої, дуже серйозне невдоволення втілились в образі Зеленського. Очевидно, що кожен з його виборців уявляв цей образ і може уявляти до цього часу досить по-своєму, про що говорить розбіжність та неоднорідність структури електорату Зеленського", — зазначив Петро Олещук.

Олещук зауважив, що ці вибори ознаменували собою завершення певного етапу політтехнології.

"Загалом, ці вибори ознаменували собою завершення певного етапу політтехнології. Як правило, у нас всі політтехнології будувалися на одній схемі: є політик А, є політик Б, їх виштовхують вперед  різними політтехнічними і не тільки прийомами, вони виходять у другий тур, і там починається звичний обмін взаємними обвинуваченнями і вибудова логіки виключно на фоні цих обвинувачень. І тут з’являється кандидат, який не входить у цю схему, але цілком може її використати собі на користь", — сказав він.

Нагадаємо, згідно з остаточними результатами опитування Національного екзит-полу щодо результатів виборів президента України, Володимир Зеленський зберігає лідерство в опитуваннях виборців з підтримкою 30,6%, які віддали свої голоси на дільницях. Петро Порошенко - на другому місці з результатом 17,8%, Юлія Тимошенко - на третьому - за неї віддали голоси 14,2% опитаних виборців. 

Прослухати повну версію.

Графіка: Укрінформ