Кількість виборців, які не визначилися, критично важливі для другого місця в президентському рейтингу — соціолог

Кількість виборців, які не визначилися, критично важливі для другого місця в президентському рейтингу — соціолог

Виборці, які не визначилися з вибором є критично важливими для того кандидата в президенти, хто займе друге місце в рейтингу. Таку думку в ефірі Українського радіо  в програмі "Сьогодні.Ввечері" висловив доктор соціологічних наук Олександр Стегній.
 
"Для мене трошки дивно, що приблизно чверть людей, які зголосились, що вони йдуть, вони за три дні до виборів ще коливаються. Ось ця велика маса може бути критичною не стільки в першому турі, скільки в другому, тому що з першим туром ситуація вже фактично зрозуміла, залишилося одне вакантне місце", — зазначив  Олександр Стегній.
 
За його словами, найбільший вплив на таких виборців має думка авторитетних людей з їх оточення.  
 
"Ми колись робили дослідження, намагалися зрозуміти, що на них впливає. Так от, на кожного третього впливає авторитетної людини з їхнього оточення", — додав він. 
 
Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.
 
Слухати повну версію