Підкуп виборців грошима у день виборів часто провалюється — кореспондент

Підкуп виборців грошима у день виборів часто провалюється — кореспондент

Підкуп виборців грошима у день виборів часто провалюється, заявляє кореспондент видання "Український тиждень" Станіслав Козлюк. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку".

Ведуча:

Тамара Гусейнова

"Підкуп виборців грошима у день виборів часто провалюється, тому що спостерігачі від кандидатів, від міжнародних організацій, від неурядових організацій повідомляють про порушення. На це одразу реагують,і роздача грошей припиняється. Інше питання полягає в тому, як піймати "на гарячому", тобто піймати за руку в момент передачі грошей", — зазначив Станіслав Козлюк.

Кореспондент зауважив, що українські вибори рідко відбуваються тихо та спокійно.

"У нас вибори мало коли відбувалися відносно спокійно і тихо. Мабуть, найспокійніші президентські вибори були в 2014 році з об’єктивних причин. Можемо згадати парламентські вибори 2012 року, які, напевно, були найбруднішими за весь час", — сказав він.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Прослухати повну версію.