"Це демонстрація позиції" — Павло Клімкін про відвідини Москви українськими політиками

"Це демонстрація позиції" — Павло Клімкін про відвідини Москви українськими політиками

Зустріч кандидата в президенти Юрія Бойка та представника "Опозиційної платформи - за життя" Віктора Медведчука з російським прем’єр-міністром Дмитром Мєдвєдєвим є демонстрацією позиції. У цьому переконаний міністр закордонних справ Павло Клімкін, — передає Інтерфакс.

В ході прес-конференції, сьогодні, 25 березня, він заявив, що хотів би знати, чи обговорювали українські політики з російською владою питання звільнення українських політв'язнів і військовополонених, а також окупованих територій Донбасу і Криму. На думку Клімкіна, ці питання мали би стати основними в порядку денному такого візиту.

"Я б не вживав слова "візит" щодо цієї поїздки, це вочевидь занадто високий стиль. Що стосується пана Медведчука, то ніщо в його контактах із Росією не є для нас сюрпризом. Що стосується відвідин Москви кандидатом у президенти України паном Бойком, то це, звичайно, дуже чітко висловлена позиція, навіть демонстрація позиції", сказав П.Клімкін.

Міністр зазначив, що переговори необхідно проводити лише з президентом РФ, який фактично визначає весь порядок денний.

Нагадаємо, 22 березня Ю.Бойко і В.Медведчук провели зустріч у Москві з прем'єр-міністром РФ Дмитром Медведєвим і главою "Газпрому" Олексієм Міллером і обговорили питання газу.

Цього ж дня Служба безпеки України заявила, що в межах своєї компетенції в стислі терміни надасть правової оцінки і факту зустрічі і зробленим під час неї заявам.

У Службі безпеки України не виключають, що візит Юрія Бойка та Віктора Медведчука в Москву пов'язаний з попередженням теракту в харківському метро.
Фото: 24 канал