Якщо оголошення результатів виборів затягуватимуть, це буде ознакою фальсифікації — Кочетков

Якщо оголошення результатів виборів затягуватимуть, це буде ознакою фальсифікації — Кочетков

Переважно результати виборів стають відомі протягом двох днів, і якщо оголошення результатів буде затягуватись, це буде ознакою фальсифікації, переконаний політичний аналітик Олександр Кочетков. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

"Наші західні партнери мають достатньо розчарувань від української влади стосовно реформ, і вони наполягають, що вибори повинні бути прозорими. І це така жорстка вимога, і без виконання цієї вимоги не буде ані співпраці, ані допомоги", — зазначив Олександр Кочетков.

Кочетков зауважив, що всі заявляють про те, що вибори мають бути  прозорими, але водночас говорять про те, що готуються масові фальсифікації.

"Всі заявляють про те, що вибори мають бути  прозорими, і одночасно говорять про те, що готуються масові фальсифікації. З власного досвіду можу сказати, що фальсифікації, зазвичай, відбуваються на користь влади, бо вона має такі технологічні можливості", — сказав він.

Він додав, що, "в основному, результати виборів стають відомі протягом двох днів. Якщо оголошення результатів буде затягуватись, це буде ознакою фальсифікації".

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Прослухати повну версію.