Посли G7: "Ми будемо уважно стежити за виборами в Україні"

Посли G7: "Ми будемо уважно стежити за виборами в Україні"

У країнах "Великої сімки" (Великобританія, Німеччина, Італія, Канада, США, Франція та Японія) очікують, що президентські вибори в Україні будуть вільними, чесними і конкурентними. Про це йдеться в заяві головування Франції в групі послів "Великої сімки" в Twitter.

"Посли G7 підтримують обраний Україною демократичний шлях. Нас надихає те, що президентські вибори 2019 року будуть по-справжньому конкурентними, а українські громадяни матимуть можливість вибору. Як давні прихильники України, ми будемо уважно стежити за цими виборами, надаватимемо спостерігачів у різні моніторингові місії, та підтримуватимемо українські установи, які захищають виборчий процес в рамках верховенства права. Ми поділяємо бажання звичайних українців стосовно того, аби прийдешні вибори були вільними, чесними, прозорими, мирними, та відображали волю українських виборців», - говориться в повідомленні.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстраціютоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.