Політолог: наразі кожен електоральний голос та кожне зняття кандидатів у президенти має значення

Політолог: наразі кожен електоральний голос та кожне зняття кандидатів у президенти має значення

Політолог Віктор Таран та політичний оглядач, директор Школи відповідальної політики Андрій Юсов в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень" прокоментували, чи зможе зняття одних кандидатів на користь інших вплинути на загальний рейтинг кандидатів у президенти.

Ведучий:

Роман Коляда

"Ні для кого не секрет, що багато кандидатів є технічними. Серед 39 кандидатів 30 мають рейтинг 1% і менше. Ми маємо ще багато технічних кандидатів. Найбільша їх кількість з боку чинного президента Петра Порошенка та з боку Юлії Тимошенко. Це ті кандидати, які мають і фінансовий, і політичний ресурс для того, щоб грати у такі ігри", — зазначив Андрій Юсов.

Політолог Віктор Таран зауважив, що наразі кожен електоральний голос та кожне зняття інших кандидатів має значення.

"Для Петра Порошенка та Юлії Тимошенко кожен електоральний голос та кожне зняття інших кандидатів на їхню користь має значення. Між ними буде боротьба за друге місце, за вихід у фінал, і треба буде дивитися, хто за кого буде зніматися", — сказав він.

Читайте також — Бондаренко: від кандидатів у президенти ще варто очікувати оголошень про підтримку

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію, тоді було 44 кандидатів у президенти.  Зараз балотуються у президенти 39 кандидатів.

Прослухати повну версію.

На фото — Віктор Таран та Андрій Юсов