Ветеран АТО: завдяки об’єднанню добровольців та ЗСУ ми зберегли свою незалежність

Ветеран АТО: завдяки об’єднанню добровольців та ЗСУ ми зберегли свою незалежність

Завдяки об’єднанню добровольців та ЗСУ ми зберегли свою незалежність, переконаний ветеран АТО Віталій Овчаренко. В ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Зранку" він розповів, якою була роль добровольчих батальйонів та чи входили вони до офіційних державних структур.

Ведучий:

Дмитро Хоркін

"Роль добровольчих батальйонів була справді велика, оскільки туди йшли люди з бажанням і метою воювати і зі зброєю в руках захищати свою державу. Не зважаючи на те, що наші Збройні сили опинилися без нормального керівного складу, вони також демонстрували готовність захищати країну. Такий мікс людей, які горіли бажанням воювати за Україну у лоні добровольчих об’єднань і разом зі Збройними силами, є поєднанням людей, завдяки якому ми зберегли свою незалежність", — зазначив Віталій Овчаренко.

Ветеран АТО зауважив, що більшість добровольчих батальйонів офіційно входили до державних структур.

"Більшість добровольчих батальйонів офіційно входили до державних структур. Звісно, були проблеми з оформленням добровольців, але так чи інакше вони входили у державну структуру. Ми отримували документи, що ми є працівниками патрульно-постової служби. Неоформлених батальйонів була невелика кількість", — сказав він.

Нагадаємо, 14 березня в Україні відзначають День українського добровольця. Цього дня у 2014 року перші 500 бійців-добровольців Самооборони Майдану прибули на полігон Нові Петрівці для формування першого добровольчого батальйону, який згодом вирушив на Схід.

Прослухати повну версію.