ДСНС розпочала перевірку безпеки виборчих дільниць

ДСНС розпочала перевірку безпеки виборчих дільниць

Державна служба України з надзвичайних ситуацій повідомила про початок перевірки стану приміщень та будівель, які планують використовувати як виборчі дільниці під час проведення виборів президента України 31 березня.

"Перевіряється стан утримання евакуаційних виходів та шляхів, стан протипожежного водопостачання, первинні засоби пожежогасіння, наявність відповідної документації (плани пожежогасіння, відомості про проведення інструктажів з особами, задіяними до виборчого процесу тощо)", — зазначають у ДСНС.

У повідомленні йдеться, що перевірки вже відбулися у Кіровоградській області, у Корсунь-Шевченківському та Уманському районах Черкаської області, а також у Житомирській області.

У ДСНС зауважують, що за результатами перевірок керівникам об’єктів надаються рекомендації по усуненню виявлених протипожежних недоліків та визначаються контрольні терміни їх усунення.

Нагадаємо, вибори президента України заплановані на 31 березня. Центральна виборча комісія України створила 199 окружних виборчих комісій для проведення виборів президента України. Дільничні виборчі комісії мають бути сформовані до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти.

Фото — ДСНС