"Укроборонпром" відсторонив керівників двох підприємств

"Укроборонпром" відсторонив керівників двох підприємств

Державний концерн "Укроборонпром" відсторонив від виконання обов'язків директора Харківського конструкторського бюро з машинобудування ім. Морозова Олексія Бабича та директора державного підприємства Ізюмський приладобудівний завод Сергія Філоненка.

Про це повідомляє прес-служба Укроборонпрому.

"Директор ДП "Харківське конструкторське бюро з машинобудування імені О. О. Морозова" Олексій Бабіч і директор ДП "Ізюмський приладобудівний завод" Сергій Філоненко відсторонені від своїх посад", — йдеться у повідомленні.

Таке рішення було прийнято генеральним директором "Укроборонпрому" Павлом Букіним у зв‘язку із значним суспільним резонансом, що викликаний оприлюдненою у ЗМІ інформацією, та з метою забезпечення умов для проведення відповідного розслідування правоохоронними органами.

Прес-служба "Укроборонпрому" наголошує, що у рамках порушених кримінальних проваджень підприємство надає слідчим усю необхідну інформацію.

Нагадаємо, Національне антикорупційне бюро України розпочало досудове розслідування можливого заволодіння коштами оборонних підприємств групою посадовців. Як зазначили у відомстві, частина подій, описаних в розслідуванні журналістки Bihus.Info Лесі Іванової про незаконні схеми при закупівлях в армії, вже досліджується.