Філіпенко: на парламентських виборах у Молдові жодна політична сила не має однозначної перемоги

Філіпенко: на парламентських виборах у Молдові жодна політична сила не має однозначної перемоги

На парламентських виборах у Молдові жодна політична сила не має однозначної перемоги, переконаний завідувач відділом Національного інституту стратегічних досліджень Артем Філіпенко. Про це він повідомив в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Ввечері".

Ведучі:

Віталій Науменко, Наталя Чорна

"Парламентські вибори у Молдові не можна назвати перемогою проросійських сил. Так само, як і не можна назвати перемогою про європейських сил. У Молдові складна ситуація. Є правляча демократична партія, проти якої виступає права опозиція у особі блоку "Акум", який об’єднує дві партії, та проросійсько-соціалістичної партії", — зазначив Артем Філіпенко.

Артем Філіпенко зауважив, що на парламентських виборах у Молдові жодна політична сила не має однозначної перемоги.

"Якщо взяти результати виборів, то однозначної перемоги немає у жодної політичної сили. Якщо більш конкретно, то блок "Акум" буде мати 25 мандатів, соціалісти отримати 34 мандати, демократична партія — 31, а також популістська партія "ШОР". Фактична жодна з цих сил не має можливості створити сьогодні одноосібно уряд", — сказав він.

Нагадаємо, 24 лютого у Молдові відбувались парламентські вибори. У виборах брали участь 15 політичних партій і 320 кандидатів-одномандатників. Виборці мали обрати 101 депутата до парламенту Молдови строком на чотири роки.

Прослухати повну версію.

Фото — pixabay.com