Поліція: з початку виборчої кампанії порушено 74 кримінальні провадження

Поліція: з початку виборчої кампанії порушено 74 кримінальні провадження

Із початку виборчого процесу поліція відкрила 74 кримінальні провадження, 38 з них пов’язані з порушенням виборчого законодавства та 34 — з проведенням передвиборної кампанії.

Про це повідомляє департамент комунікації Національної поліції України.

"Упродовж минулої доби поліція відкрила п’ять кримінальних проваджень пов’язаних із порушенням виборчого процесу. Так, у Києві та Одесі надійшли три повідомлення про пошкодження невідомими особами агітаційних наметів кандидатів на пост Президента України.  Відомості за даними фактами внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань за ч. 1 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України", — пише департамент.

За данмим поліції, ще одне повідомлення про пошкодження агітаційної продукції надійшло до поліції Черкаської області —  невідомі спилили опору білборду, на якому було розташоване зображення одного з кандидатів у Президенти України, за цим фактом відкрили кримінальне провадження за "Умисне знищення або пошкодження майна".

Крім того, у Чернівецькій області представник однієї з політичних партій звернувся до поліції із повідомленням про те, що виявив у соціальній мережі відео, на якому здійснюється підкуп виборців. За цим фактом також відкрито кримінальне провадження за "Підкуп виборця, учасника референдуму".

Усього за минулу добу на території держави зареєстровано 74 повідомлення про події, пов’язані з виборами, а з початку передвиборчої кампанії — 1658 повідомлень. Крім того, правоохоронці склали 389 адміністративні протоколи за фактами порушення у виборчій сфері.

Нагадаємо, дільничні виборчі комісії повинні бути створені до 12 березня. ЦВК 8 лютого завершила реєстрацію кандидатів у президенти — всього зареєстровано 44 кандидати. Вибори заплановані на 31 березня.