Понад чверть кандидатів у президенти підтримує введення податку на виведений капітал — Шевцова

Понад чверть кандидатів у президенти підтримує введення податку на виведений капітал — Шевцова

Більше чверті кандидатів у президенти України підтримують запровадження податку на виведений капітал. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні.Ввечері" повідомила співавтор законопроекту про податок на виведений капітал, представниця Спілки українських підприємців Тетяна Шевцова.
 
"З 44 кандидатів 12 наголошують на тому, що податок на виведений капітал буде введений в їх каденції. Також всі топові партії задекларували підтримку податку на виведений капітал", — повідомила Тетяна Шевцова.
 
Зазначимо, 7 лютого Українська рада бізнесу  і Союз українських підприємців, які об'єднали 73 бізнес асоціації і більше 35 тис. підприємств в Національну бізнес-коаліцію, презентували ТОП-10 пріоритетів, які нова влада може взяти в основу своєї майбутньої програми з реформування економіки України. Серед головних вимог, заміна податку на прибуток податком на виведений капітал.
 
Нагадаємо, 4 липня минулого року президент України зареєстрував у Верховній Раді проект закону №8557, що  передбачає заміну з 1 січня 2019 року податку на прибуток підприємств податком на виведений капітал. Законопроект викликав критику з боку Міжнародного валютного фонду, оскільки в короткостроковій перспективі призведе до зниження доходів українського бюджету.
 
Слухати повну версію.