Подобна про перемогу в рейтингу "Книжка року": всі історії з моєї книги були унікальними і складними

Подобна про перемогу в рейтингу "Книжка року": всі історії з моєї книги були унікальними і складними

Збірник спогадів жінок, які брали участь у російсько-українській війні "Дівчата зрізають коси" Євгенії Подобної серед переможців Всеукраїнського рейтингу "Книжка року-2018" у номінації  "Обрії". Перелік переможців був оголошений 8 лютогоВ ефірі UA:Радіо Культура в програмі "Культура.Live" книгу обговорили з авторкою Євгенією Подобною.

Ведучі:

Людмила Ляхевич, Денис Денисенко

"По-перше, я була дуже здивована, бо я про це взагалі не знала нічого. Дізналася, що моя книга номінована і отримала нагороду, я майже опівночі, коли мене почали вітати мої знайомі. Моя книга дещо специфічна, тому що це безкоштовний державний проект, це волонтерський проект. Книга "Дівчата зрізають коси" - це не просто моє творіння, це історії 25 жінок, тому моя мета була, щоб дізналися впершу чергу не про мене як письменницю, а про них", — сказала вона.

За словами Подобної, таке визнання для неї є в першу чергу визнанням її героїнь.

"Я сподіваюся, що якщо є інтерес і запит у суспільства  на такі історії, то буду продовжувати їх робити. Це дійсно важливо розповідати про  наших героїнь, наших дівчат-захисниць, бо ця тема була дещо табуйована довгий час. Про це варто продовжувати говорити", — зауважила Подобна.

Євгенія Подобна розповіла, що книжка "Дівчата зрізають коси" — це серія історій жінок, які воюють на передовій.

"Складність написати її була в тому, що безпосередньо я записувала багато цих історій на фронті, тобто це була небезпека для життя. Ці історії були дуже непростими і було складно їх пропускати через себе. Кожна історія була унікальною та складною", — поділилася Подобна. 

Прослухати детальніше можете за посиланням

Фото — ФБ Євненії Подобної