Аваков звинувачує штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті

Аваков звинувачує штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті

Міністр внутрішніх справ України Арсен Аваков звинуватив передвиборчі штаби кандидатів у президенти в розпалюванні ненависті у суспільстві. Про це він написав на своїй фейсбук-сторінці.

"Це робота штабів така? Розмотувати донезмоги спіраль ненависті в суспільстві? ... Штаби політиків!? Адже це ви, які називають себе чесними і прекрасними - посилаєте бойовиків один на одного, платите за це брудні гроші... А при світлі дня - в підсумку ми зустрічаємося з респектабельними, шанованими людьми з політичних штабів, які дають команди і наймають людей робити ницості!", — зазначив Аваков.

"Мені зателефонував один товариш – це, каже, свавілля, чому поліція виводить з мітингу кандидата Х. людей? Вони ж просто стоять і не нападають поки ні на кого. Обурюється. А те, що в кишенях у порученців одного штабу проти іншого, які "просто стоять" - фінка і кастет з петардою, газ черемха і флакони з зеленкою - серед збору тисячі людей - нічого?", — зазначив Аваков.

Очільник МВС закликав штаби конкурентів на виборах "зупинитися".

"Зберіться, панове кандидати, домовтеся, як вести чесну конкуренцію і не втратити країну, не розміняти все ненависть і підлі провокації. Адже це так приємно - чесно виграти вибори", — написав міністр.

Нагадаємо, 9 лютого між учасниками акції "Хто замовив Катю Гандзюк?" на Контрактовій площі в Києві та поліцією сталися сутички. Поліція почала за фактом подій три кримінальних провадження за ч. 2 ст. 345 (Погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу), ч. 1 ст. 341 (Захоплення державних будівель) та ч. 4 ст. 296 (Хуліганство) Кримінального кодексу України.

На фото: Арсен Аваков, джерело: Укрінформ