Відбувся перший випуск кафедри військової підготовки ЧНУ

Відбувся перший випуск кафедри військової підготовки ЧНУ

У Черкаському національному університеті імені Богдана Хмельницького відбувся перший випуск 94 студентів кафедри військової підготовки.

Це – перші випускники новоствореної кафедри. Студенти отримали освіту за двома спеціальностями – командири механізованих з’єднань, військових частин та військова психологія.

Як розповідає випускниця кафедри Людмила Івкевич, яка опанувала спеціальність "командир механізованих з’єднань та військових частин", вона з дитинства знала і відчувала, що військові спеціальності — це її.

"Якісь інші професії, напиклад, лікарі або психологи мене ніколи не приваблювали. Тобто поліція, військові, ось це я знала, що це справді те, що мені подобається", — каже випускниця.

Зі слів завідувача кафедри Володимира Вареника, це — перший випуск. Торік 22 грудня міністр оборони України Степан Полторак підписав наказ про присвоєння офіцерських звань.

"Вони отримують виписку із наказу Міністерства освіти про присвоєння їм офіцерського звання "лейтенант запасу". Крім того вони отримують довідку про закінчення дворічного навчання на кафедрі військової підготовки університету. Ці 2 документи є офіційними, вони зазначені в наказі міністерства оборони, і вони дають можливість нашим випускникам приступати до військової служби або по контракту", — зазначив Вареник.

Потім інформацію з кафедри передають до військоммату, де вирішують, які кадри необхідні для Збройних Сил України. Всі випускники є офіцерами запасу.

На фото — випускниця кафедри Людмила Івкевич