Ліфт, у якому днями загинуло немовля, у невстановлений спосіб переналаштував електромеханік — Могильний

Ліфт, у якому днями загинуло немовля, у невстановлений спосіб переналаштував електромеханік — Могильний

Електромонтер підприємства Міськсумиліфт у невстановлений спосіб приєднав дрот до двох клем, по суті, дозволив ліфтовій кабіні рухатися між поверхами при незачинених дверцятах, у результаті чого загинула двохмісячна дитина.

Про це заявив керівник Сумської прокуратури Сергій Могильний на спільному брифінгу, який проводила прокуратура та поліція.

"Впродовж останніх двох місяців було чотири випадки коли ліфт ламався в тому числі двері до кінця не зачинялися, або навпаки двері були зачинені, а ліфт їздив між поверхами. Саме тому мешканці телефонували на аварійну службу, виходили монтери і напевно через це, електромонтер і вчинив свої дії, зокрема, у невстановлений спосіб, він шляхом приєднання дроту до двох клем, по суті, дозволив ліфтовій кабіні рухатися між поверхами при незачинених дверцятах. Тому ми вважаємо, що дідусь з візочком виїздив з ліфтової кабіни, а хтось на інших поверхах внизу натиснув кнопку виклику і ліфт самовільно рушив вниз", — сказав представник прокуратури.

За словами начальника сумського відділу поліції Павла Карабути, попередньо судово-медичний експерт установив, що малюк задихнувся і в нього був перелом кісток основи черепа.

Через цей трагічний інцидент затримали і вручили підозру електромонтеру та директору підприємства Міськсумиліфт, яке рік тому робило капітальний ремонт ліфта. Обом чоловікам закидають "Порушення правил безпеки під час виконання робіт з підвищеною небезпекою, що спричинило загибель дитини". Керівника підприємства Міськсумиліфт підозрюють також у зловживанні, що призвело до тяжких наслідків.  Їм загрожує до 8 років позбавлення волі.

Нагадаємо, 2 січня в сумській багатоповерхівці ліфт, в якому знаходився дитячий візочок з двомісячним хлопчиком, раптово почав рухатися вниз, намагання рідних врятувати дитину виявились безуспішними.