Курс гривні у рік виборів буде стабільним — Олег Пендзин

Курс гривні у рік виборів буде стабільним — Олег Пендзин

У 2019 році в курс гривні зберігатиме стабільність, оскільки владі важливо зберегти прихильність електорату перед виборами. Таку думку в ефірі в Українського радіо в програмі "Cьогодні.Зранку" висловив виконавчий директор Економічного дискусійного клубу Олег Пензин.

"В цьому році жодних проблем з курсом гривні/долара не буде. Це рік виборів. У виборчі роки ніколи не буває  неприємних несподіванок для населення з однієї простої причини. Який ідіот, вибачте, буде собі псувати електорат перед виборами? Тому цього року ми побачимо монетизацію субсидій, яка буде чітко відпрацьована, 20% зростання пенсій, яке буде виконане до останньої копійки, ріст соціальних стандартів, пенсій для військовослужбовців. Ми побачимо неймовірно стабільний курс гривні до іноземних валют просто тому що це буде візитівкою нашої влади перед наступними виборами. Тобто за рахунок валютних резервів, співпраці з Міжнародним валютним фондом буде забезпечуватися ріст соціальних стандартів і фінансово-економічна стабільність", — зазначив експерт.

Нагадаємо, 19 грудня Рада директорів Міжнародного валютного фондуухвалила програму допомоги stand-by для України на 14 місяців на загальну суму 3,9 млрд доларів. Перший транш кредиту на суму 1,4 млрд доларів надійшов до міжнародних резервів НБУ вже 21 грудня.

Слухати повну версію.