Певна кількість територіальних виборчих округів не зможуть відповідним чином функціонувати у зв’язку з агресією Росії — Магера

Певна кількість територіальних виборчих округів не зможуть відповідним чином функціонувати у зв’язку з агресією Росії — Магера

Певна кількість територіальних виборчих округів не зможуть відповідним чином функціонувати у зв’язку з зовнішньою збройною агресією Росії, переконаний член Центральної виборчої комісії з 2004 року і заступник голови з 2007 по 2018 роки Андрій Магера. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вдень".

Ведучий:

Роман Коляда

 

"Вибори президента України 31 березня 2019 року відбуватимуться вдруге в умовах зовнішньої збройної агресії Російської Федерації. Цей чинник накладатиме на виборчий процес свої певні моменти, зокрема вони полягатимуть у тому, що знову певна кількість територіальних виборчих округів не зможуть відповідним чином функціонувати, не зможуть відповідним чином функціонувати виборчі дільниці. Мова йде про Автономну Республіку Крим, місто Севастополь, окремі райони та міста Донецької та Луганської областей. Якщо я не помиляюсь, це 27 виборчих округів", — зазначив  Андрій Магера.

Він додав, що, на жаль, в європейському просторі є тренд популізму.

"На жаль, зараз на європейському континенті існує певний тренд популізму. Він має місце у різних формах. В Україні це постає у формі питання ціни на газ, повернення Україні ядерного статусу, у поверненні смертної кари. Виборцям треба пояснювати, що немає легких способів для вирішення складних проблем. Треба думати і звіряти, чи є те, що пропонують вам кандидати, в межах їхньої компетенції", — зауважив Магера.

Нагадаємо, 27 грудня відбулось чергове засідання Центральної виборчої комісії. Відтак ЦВК оголосила з 31 грудня 2018 року початок виборчого процесу чергових виборів Президента України 31 березня 2019 року.

Попередньо 26 листопада у Верховній Раді було прийнято Постанову про проведення виборів Президента України у неділю 31 березня 2019 року.

Прослухати повну версію розмови.

 

На фото:  член Центральної виборчої комісії з 2004 року і заступник голови з 2007 по 2018 роки Андрій Магера