Труба першим із працівників ДБР пройшов поліграф

Труба першим із працівників ДБР пройшов поліграф

Директор Державного бюро розслідувань Роман Труба відповідно до вимог законодавства пройшов психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфу.

Про це повідомляє прес-служба ДБР.

Дослідження проводять спеціалісти-поліграфологи підрозділів внутрішнього контролю центрального апарату та територіальних управлінь Бюро. Роману Трубі поставили більше 100 запитань, у тому числі щодо причетності до вчинення правопорушень; перебування на агентурному зв’язку в спецслужбах іншої держави; розголошення відомостей, які є конфіденційними, тощо.

Як повідомляється, за результатами аналізу проведеного дослідження у директора бюро психофізіологічних змін, що вказували на наявність прихованої інформації, встановлено не було.

Нагадаємо, слідчі Державного бюро розслідувань порушили вже понад 60 кримінальних справ.

27 листопада в Україні почало роботу Державне бюро розслідувань, були відкриті перші кримінальні провадження.

Читайте також — Тимчасова відсутність оперативників глобально не впливатиме на роботу ДБР — Лємєнов

Державне бюро розслідувань є центральним органом виконавчої влади, що здійснює правоохоронну діяльність. ДБР, серед іншого, розслідує злочини, вчинені службовими особами Національного антикорупційного бюро України, керівником Спеціалізованої антикорупційної прокуратури або іншими прокурорами САП.

Нагадаємо, що згідно зі статтею 26 Закону України "Про Державне бюро розслідувань" до вступу на службу, а також не рідше одного разу на рік, працівники ДБР проходять психофізіологічне дослідження із застосуванням поліграфу.

На фото — директор ДБР Роман Труба