Міністерство фінансів прагне розділити ДФС, аби зменшити ступінь корупції ─ Шавалюк

 Міністерство фінансів прагне розділити  ДФС, аби зменшити ступінь корупції ─ Шавалюк

Міністерство фінансів прагне розділити  Державну фіскальну службу,  аби зменшити ступінь корупції, зауважує оглядач Українського тижня Любомир Шавалюк. Про це він розповів в ефірі Українського радіо в програмі "Сьогодні. Вранці", коментуючи розділення ДФС на податкову і митну служби.

Ведучі:

Христина Стець, Богдан Буткевич



"До режиму Віктора Януковича податкова і митна служби існували окремо. Потім з них зробили величезний орган ─ Міністерство доходів і зборів, досить штучний орган, який сам регулював свою діяльність. Зараз Міністерство фінансів прагне встановити стасус-кво цих служб для того, щоб була конкуренція між тими, хто забезпечує надходження до бюджету.  Крім того, міністерство намагається розділити цю службу, аби зменшити ступінь корупції. Оскільки раніше це був великий корупційний організм, через яких проходили великі і малі підприємці", ─ зазначив  Любомир Шавалюк.



Читайте також ─ Питання поділу ДФС на митну і податкову служби є суто політичним — Гетманцев

 

Нагадаємо, 18 грудня уряд схвалив постанову про реорганізацію Державної фіскальної служби шляхом поділу на Державну податкову і Державну митну служби.

За словами заступника міністра фінансів Сергія Верланова, конкурс на керівників Державної податкової і Державної митної служб проведуть протягом трьох місяців після затвердження постанови Кабміну.

Як йдеться в Меморандумі про співпрацю з МВФ, Міністерство фінансів України планує завершити розділення Державної фіскальної служби на податкову і митну служби до кінця квітня 2019 року.

Прослухати повну версію розмови.