Активіст Коцюруба, який помер на Львівщині, був замішаний у кількох конфліктах — Андрій Салюк

Активіст Коцюруба, який помер на Львівщині, був замішаний у кількох конфліктах  — Андрій Салюк

Активіст Ігор Коцюруба, який помер за дивних обставин на Львівщині, був замішаний у кількох конфліктах. Про це в ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом" Голова львівського осередку Українського товариства охорони пам’яток історії та культури Андрій Салюк.

"В нього (Ігоря Коцюруби — ред.) було підвищене відчуття потреби справедливості. Він конфліктував з незаконними вирубувачами лісу, вони з хлопцями виїжджали і не допускали вирубок, дуже багато виступали проти оборудок коли під виглядом надання землі учасникам АТО, цю землю виділяли забудовникам", — зазначив Андрій Салюк.

Нагадаємо, 16 грудня на Львівщині помер громадський діяч, волонтер та активний учасник Революції Гідності Ігор Коцюруба. У Львові Ігор Коцюруба в якості громадського діяча активно боровся з корупцією.

Поліція Львівщини повідомила, що 16 грудня о 13:10 на оперативну лінію 102 до поліції від очевидця події надійшло повідомлення про те, що чоловік у місті Червоноград, пізніше ідентифікований як Коцюруба, намагається покінчити життя самогубством.

Разом з тим, за фактом смерті Ігоря Коцюруби відкрите кримінальне провадження за ч.1 ст.115 (умисне вбивство) ККУ.

Водночас, голова Тимчасової слідчої комісії Верховної Ради щодо нападів на активістів Борислав Береза повідомив в ефірі Українського радіо, що смерть Коцюруби не має відношення до роботи комісії.

"Ця справа вже взята на контроль, більше того, вже є свідки, які можуть дати таку інформацію, яка каже про те, що ця справа, скажемо так, не має відношення до роботи нашої комісії", — зазначив Борислав Береза.

Фото: Ігор Коцюруба, джерело: фейсбук

Слухати повну версію.