Ігор Луценко про справу Катерини Гандзюк: Генпрокуратура надає інформацію, щоб вчинити резонанс

Ігор Луценко про справу Катерини Гандзюк: Генпрокуратура надає інформацію, щоб вчинити резонанс

Генпрокуратура надає інформацію, щоб вчинити резонанс, а це неприпустимо, переконаний народний депутат України, член Комітету Верховної Ради України з питань запобігання і протидії корупції Ігор Луценко. В ефірі Українського радіо в програмі "Під прицілом" він прокоментував повідомлення Юрія Луценка про те, що замовників і організаторів вбивства Катерини Гандзюк уже встановлено, і чому адвокат родини Гандзюк заявляє, що Генпрокурор шкодить слідству, розкриваючи деталі розслідування.

Ведучий:

Сергій Сулим

"Мені здається, що Генпрокурору хочеться зробити якісь резонансні заяви, натомість, наприклад, в нашій організації від самого початку була домовленість, що ми будемо максимально обмежувати інформацію з приводу робочих питань, не будемо ніяким чином коментувати жодної інформації. На жаль, з боку Генеральної прокуратури є зовсім інша лінія – давати по максимуму інформації, щоб чинити резонанс. Це неприпустимо і абсолютно чітко шкодить слідству. Мабуть, саме цим і обумовлена різка реакція адвоката", — зазначив Ігор Луценко.

Читайте також — Відверта до непристойності і з державницьким мисленням: три спогади про Гандзюк

 

На цю тему — ТСК додатково надала резонансу розслідуванням нападів на активістів — журналістка

Слід зазначити, що Генеральний прокурор України Юрій Луценко повідомив, що замовників і організаторів вбивства Катерини Гандзюк уже встановлено. Натомість адвокат родини Гандзюк заявляє, що Генпрокурор шкодить слідству, розкриваючи деталі розслідування.

Нагадаємо, в одній з лікарень Києва 4 листопада померла радниця мера Херсона, в.о. керуючої справами виконавчого комітету міської ради Херсона Катерина Гандзюк.

31 липня Катерину Гандзюк у Херсоні облили концентрованою сірчаною кислотою. Вона перенесла 11 операцій та перебувала в реанімації в Києві. Справа Гандзюк набула громадського резонансу і її кваліфікацію кілька разів змінювали: спочатку "хуліганство", потім "умисні тяжкі тілесні ушкодження", згодом "замах на вбивство" (15 стаття ККУ стосується замаху на злочин,  115 стаття – умисного вбивства). 20 серпня голова Нацполіції Сергій Князєв повідомив, що затримано 5 осіб, які "підозрюються слідством в організації та співучасті у скоєнні замаху на вбивство" Гандзюк.

Верховна Рада України вирішила створити тимчасову слідчу комісію для контролю за розслідуванням нападів на Катерину Гандзюк та інших активістів.

Прослухати повну версію розмови.